Przyjaciele

Agnieszka Krauz
Wokalistka, dyrygentka i nauczyciel emisji głosu i gry na fortepianie.

Od 2000r. związana jest z Kraków Gospel Choir, z którym koncertowała w kraju i zagranicą oraz dokonała nagrań płytowych. Swój warsztat wokalny rozwijała poprzez udział w licznych warsztatach dla wokalistów wykonujących muzykę gospel i jazzową (m.in. warsztaty dla solistów, dyrygentów i muzyków związanych z muzyką gospel w Sieprawiu w lutym 2005r., V Międzynarodowa Akademia Jazzu w Krakowie w 2002r., kurs dla solistów gospel podczas Warsaw Gospel Days we wrześniu 2005 r.).

Od 2003 r. angażuje się w działalność Stowarzyszenia Gospel poprzez prowadzenie warsztatów gospel w wielu miastach Polski (m.in. Olsztyn, Wałbrzych, Nowy Sącz, Częstochowa, Łask, Grójec, Wieluń, Lubsko, Kluczbork, Kraków, Tarnów, Wschowa). Współpracowała z wieloma instruktorami muzyki gospel z kraju i zagranicy (m.in. Colin Vassel, Norris Garner, Clinton Jordan, Wayne Ellington). Od 2006r. prowadzi warsztaty wokalne w ramach Dolnośląskich Prezentacji Wokalnych osób niepełnosprawnych, organizowanych przez Stowarzyszenie MOTYL, którego jest członkiem.
CO NOWEGO?
V GaleriON

Wracamy do naszego GaleriON-a! Dostaliśmy finansowego "kopa" od Urzedu Marszałkowskiego i (...)

Dodano: 13 maja 2018